Enligt mig så har min bok två olika teman och dom är ”de goda mot det onda” och ”frihet”.

De goda mot de onda använder jag för att Medellin kartellen för bort unga pojkar som Alberto och får jobba för kartellen El Fantasma. Men Sonny som är Albertos närmsta vän försöker hitta och ta reda på vart han är och samtidigt så försöker Albertos familj också ta reda på vart han är. Det tycker jag är ett bra tema för boken för man får läsa om hur Alberto och Sonnys vänskap går i splittror tack  vare El Fantasma.

Frihet var mitt andra tema jag har valt och det är nog det bästa temat man kan sätta på denna bok, Sonny och Alberto är bästa vänner och drömmer om hur livet utanför Medellin skulle vara utan att behöva vara rädda över att El Fantasma ska föra bort dom.

Motiv

Motivet som skulle passa temat och boken är ungdomskriminalitet för att boken hallar om att unga pojkar blir bortförda och får jobba i kriminalitet för kartellen och då är ett bra motiv i boken ungdomskriminalitet.