Nu när jag har läst lite i boken så är det en väldig torr miljö kan man säga det känns som om det är fattig miljö där i Colombia.

Jag har fått reda på att Sonny och Alberto, tolv, snart tretton år dom är mer än bästa vänner de är blodsbröder. De bor i Medellín i Colombia i  en av dom värsta förortsområden där vapen väger tyngre än ord där en avrättning kan köpas för nästan ingenting eftersom maffiabossarna anlitar unga pojkar att utföra dåden. För Sonny och Alberto är fotboll halva livet och resten går ut på att hålla sig flytande. Innan Sonny föddes flydde hans pappa från maffian.

Jag har ingen erfarenhet i en sådan miljö genom att maffian är så mäktig och det blir en diktatur kan man säga, maffian styr allt i staden där Sonny och Alberto bor och man kan nästan säga att dom har rätt att ta deras söner eller döttrar för att dom ska göra lite grövre arbeten.

Ett citat ur boken är väll när Sonny säger till Alberto att Alberto vi är mer än vänner utan blods bröder det är ett starkt citat tycker jag och det bevisar att dom tror på hoppet att dom inte ska bli tagna av maffian.