Boken handlar om Ramiz som är ung romsk, muslimsk kille på 13 år. Han är född i Essen i Tyskland tillsammans med en mamma, pappa och äldre syster som från början är ifrån Kosovo. Sedan har han även tre yngre bröder.

Det jag får reda på är att han är en kille med ett bra utseende. Han går aldrig i smutsiga eller skitiga kläder, det tillåter inte hans mor. Oftast går han i nypressade byxor med fin vit skjorta samt snygga skor.
Det framgår en gång i boken att det klipps en hårlock från hans hår, därför får jag uppfattning om att han har lockigt hår. Troligen mörkt. Så mycket mer än så framgår inte, utseende biten fattas helt och hållet i min bok.

Jag uppfattar Ramiz som en väluppfostrad kille då han flera gånger tänker vid olika tillfällen ”jag ville inte verka otacksam”. En gång när han blev erbjuden en smörgås med skinka så sa han att han var mätt, han tyckte det var otacksamt att säga nej. Han var rädd för att han skulle ses som udda eftersom han inte åt griskött, det var inget han talade om för någon.

Vid ett tillfälle i boken försvinner Ramiz far och Ramiz blir då äldsta killen i familjen och får ta ett vädligt stort ansvar för sina syskon. Jag ser honom som en ansvarfull, fantasifull, omtänksam, känslosam, tänkande och klok ung kille med ett stort förstående för saker.