Huvudpersonen Francesca i denna bok har stora och övertagande känslor inom sig. Man vet tydligt i boken hur hon hela tiden känner för man läser hela tiden om allt som händer runt om henne och alla hennes problem. Allt runt om henne gör att känslorna bara förstärks. Känslorna hon har är sorg och massor av kärlek till olika personer i hennes liv som hon bryr sig väldigt mycket om.

”Han skriker inte, han säger inget. Det är precis som om vi inte har något mer att säga varandra. Så jag går och lägger mig och jag känner en sådan sorg att jag måste agera min egen terapeut för att sluta gråta. Tänk på något roligt, beordrar jag mig själv. Tänk på något roligt”. I detta stycke från boken så grälar Francesca med sin pappa. Det är något som ofta händer just nu i deras liv för allt är så ostabilt och båda har starka känslor och alla tycker det är jobbigt med mammas depression för dom bryr sig så mycket om varandra i familjen men dom kommer ihop sig ibland. Men nu i detta stycke klarar inte Francesca av mer. Hennes känslor som sorg och stress gör henne så ledsen att hon inte kan hålla tillbaka tårarna. Hon kan inte sluta att gråta utan att säga till sig själv och tvinga sig själv att tänka på något annat.

Jag valde dessa rader för enligt mig är detta en känsla och händelse som verkligen står för bokens tema familjeproblem. Många tonåringar i dagens samhälle är också väldigt stressade och har det jobbigt i mellan åt för man har så många känslor hela tiden och ibland brister det och därför tror jag att känslan är något som många kan känna igen sig i. Just för att man har så starka känslor inom sig och alla kan ibland vara tvungna att få ut sina känslor. Till slut klarar man inte mer så tårarna forsar ut och det finns inget stopp. Känslor måste ibland få komma ut när ”bägaren runnit över” som är ett talesätt man brukar använda. Därför tror jag att folk som läser denna bok fångas av den för man blir berörd eller känner igen sig. Francesca uttrycker en ledsen känsla men jag tror att bakom den ledsna Francesca är det oro och stress som har tagit över henne.

K