Jamilah, eller Jamie som hon kallar sig själv i skolan, är en 16-årig libanesisk muslim som går till madrasa (libanesisk friskola) en gång i veckan och hon är även medlem i ett arabiskt band. Hon har stora bruna ögon och långa ögonfransar. Hon har lockigt hår som hon oftast underkastar en plattång. Jag uppfattar det som att Jamie är väldigt osäker i sig själv och inte vågar visa sitt rätta jag, åtminstone inte i skolan. Pga att skolan är så dömande och rasistisk har Jamie tagit det som uppgift att av-arabisera sig själv, som hon själv beskriver det. Hon har färgat håret ljust och brukar ha blåa kontaktlinser.

Hon vågar inte stå upp för sig själv utan väljer istället att vara tyst eller instämma även fast hon inte håller med. En bra beskrivande situation som är ett exempel på detta är när den populäraste killen i hennes klass, Peter, bråkar med en libanesisk kille. Peter viskar till Jamie att den libanesiska killen säkert tillbringar helgerna i ett garage och tillverkar bomber eller tränar för en terroristcell. Jamie sväljer hårt, nickar halvhjärtat och försöker dölja att hon känner sig kränkt av hans kommentar.

Jamies mamma dog i en hjärtattack när hon var nio. Det är ett ämne hon aldrig vill gå in på då det gör för ont för att prata om. Även när hennes bästa vän frågar henne om det bygger hon direkt upp en mur och säger att hon inte vill prata om det. Hon verkar ha väldigt svårt för att öppna upp sig själv och vågar inte släppa in någon på djupet.