Jag har valt boken Splitter av Charles Benoit.

Omslaget på min bok illustrerar glassplitter i svarta och röda färger. På omslaget ser man något som liknar ett fönster eller en spegel som har krossats. Min boks omslag är inte så detaljrikt utan det är bara ett tiotal glasskärvor med olika storlekar. Jag tycker att omslaget liknar en glasruta som fått ett stenskott eller en spegel som gått sönder i mitten. Jag har sett flera krossade rutor och speglar i mitt liv och därför kan jag relatera till det när jag ser detta omslaget. Dom har antagligen valt detta omslag eftersom boken heter just splitter. Jag tror att boken handlar om någon som mår dåligt och faller isär eller går sönder mentalt, det är iallafall sådana tankar jag relaterar till när jag hör splitter.

Jag förväntar mig en ganska känslosam och djup bok med mycket tragedier och dilemman. Splitter känns som något negativt, tråkigt eller tufft. Kanske någon som går igenom en tuff period. Man brukar säga att en krossad spegel ger fler års otur. Därför tror jag, med tanke på omslaget, att det är en gripande och djup bok jag har framför mig.