Min boks titel är ”Eldens Gåta” och är skriven av Henning Mankell. Bokens omslag är väldigt enkelt. Den är bara röd och svart med en enkel bild på huvudpersonen. Men bakom personen är det en mask gjord av sten med färgglada målningar.  Jag tror att förlaget valde detta omslaget eftersom de kanske ville att de skulle vara enkelt och  för att det ska vara enkelt att hitta denna boken och förstå att de är en av de 3 böckerna som hör ihop. De andra böckerna har också samma stil på omslaget.

mina förväntningar på boken är inte sådär jätte höga om man ska utgå ifrån omslaget då de är väldigt tråkigt och känns gammalt. Det känns som de ska vara en bok som utspelar sig för  länge sen då de är en mask bakom den jag tror är huvudpersonen. Men jag ska inte ha dåliga förväntningar bara på grund av de då man har läst böcker förr man inte trodde skulle vara bra men så var de det ändå.