1.Vårt namn på gruppen är fattigdom i Asien. Vi valde namnet fattigdom i Asien eftersom alla böckerna utspelar sig i Asien och handlar om huvudpersoner som lever i fattigdom.

2.Såld handlar om en 11 årig flicka som bor i Kina och som  blir såld av sin farbror för att familjen behövde pengar. Hon såldes till en rik familj som behandlade henne dåligt och hon fick vara slav där. I boken så försökte hon kämpa sig tillbaka till sin familj.

Och bergen svarade handlar om en fattig familj som bor i Shadbagh. Man får veta hur de två syskonen Abdullah och Pari lever i en fattigdom där de kämpar varje dag för att överleva.                                                                Det handlar om flera generationer och utspelar sig även i andra länder såsom Grekland, USA och Frankrike.

Samira och Samir handlar om en person som föds som tjej men som växer upp som kille och med namnet Samir. Detta för att hon ska få bättre förutsättningar och för att kommendanten ska behålla sin heder. Han blev sedan en av de modigaste och starkaste killen i byn.

3. Det finns vissa likheter i böckerna. I alla böcker så utspelar sig handlingen  i fattiga länder och om främst fattiga personer. Huvudpersonerna i alla böcker är barn under 15 år. Alla huvudpersoner är uppväxta och bor i slitna och orena hus. I Såld så är det första perspektiv, Och bergen svarade var det tredje person och desamma med Samira och Samir.

4.  Ingen av böckerna skulle kunna utspela sig i Sverige. Man får t.ex. inte bli såld till en annan familj och  jobba som slav. Detta beror på att det är mycket hårdare lagar i Sverige än i Kina och hårdare straff. Att det inte finns en god tillgång till  vatten och  torka är något som inte kan hända i Sverige.

Något som kan  förekomma i Sverige är fattigdom. Att en tjej kan uppfostras som en kille och vara en kille är något som kan hända i Sverige eftersom alla har rätt att vara som man vill.

5.  Vi har lärt oss:

  • Hur svårt vissa människor har det
  •  Man får en uppfattning av hur levnadsvillkoren i fattiga länder är till skillnad från hur det är i Sverige
  • Att det är hemskt att vara slav
  • Hur man bloggar
  • Att det är väldigt intressant att läsa böcker